Yosemite

Ik had vanmorgen een bezoeker bij het ontbijt die ik even wil delen. De weg ging vanmorgen het eerste deel door een glooiend landschap varierend tussen 2000 en 4000 feet. Soms bijna over het boerenerf: duidelijk geen veel gebruikte route. Hier en daar lagen de koeien nog op de weg te relaxen. Oppassen dus, want het is praktich overal “open range”. Met een camper is het dan echt passen en meten als je een tegenligger hebt.

image

Prachtig en relaxed rijden maar het schiet niet erg op. Ik ben via de zuidelijke ingang Yosemite NP binnengekomen. Dit is momenteel de enige toegankelijke weg in het zuidelijke deel van het park tot Yosemite Valley. De overige wegen gaan pas in mei of half juni open. Er zijn nauwelijks gelegenheden om even aan de kant te gaan staan om de soms schitterende vergezichten  vast te leggen. Ik had wel het geluk een prachtige coyote te zien bij een creek maar niet om daar een foto van te kunnen maken.

image

Ik was dus al op tijd in de vallei, bij de eerste parkeerplaats  direct na de tunnel: Tunnel  View.

image

image

Het grappige is dat in de Valley het allemaal eenrichting verkeer is: over de zuidelijke kant van de Merced River naar the village en over de noordelijke route het park uit. Om twee uur stond de camper op zijn plekje en kon ik de brochure even doornemen. Om drie uur ben ik begonnen aan het eerste deel van de John Muir Trail om de Vernel Fall te gaan zien. Dit deel is aangeduid als Misty trail. Het is maar een paar km maar de 300 meter hoogteverschil maken het toch erg inspannend.

image

Deze keer heb ik de laatste 50 meter gelaten voor wat het was. Ik zag helemaal niets meer in de nevel en alles was al doorweekt. Foto’s maken was eigenlijk niet mogelijk. Ik had de camera’s ook al opgeborgen en alleen nog wat filmbeelden gemaakt en deze met de telefoon:

image

image

Om vijf uur was ik terug in de camper waar de kachel gelijk aan kon om de boel te drogen.
Er is hier geen netwerk dus dit bericht komt vertraagd door.

Eén antwoord op “Yosemite”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *