2021-09-30 Van Le Mont Saint Michel naar Le Crotoy

Voordeel van Saint- Malo is dat het niet erg ver is naar Le Mont Saint Michel dat al heel lang op de bucketlist staat. Ik was mooi op tijd bij de bestemming. Om die te bezoeken moet je op een paar km afstand parkeren omdat het eilandje zelf niet met eigen auto bereikbaar is. Vanaf het parkeerterrein kun je gratis gebruik maken van regelmatig rijdende shuttlebussen, of tegen betaling met een huifkar. Ik maakte gebruik van (één van) de eerste bus(sen), die tot onder de toegangspoort gaat, maar die je een flink stuk daarvoor al moet verlaten, en het laatste stuk moet gelopen worden. Voordeel was dat het nog lekker rustig was, want zelfs buiten het seizoen komen er busladingen toeristen gelijk aan. Ik heb een leuke wandeling gemaakt over muren. Na vele trappen kom je terecht bij de uiteindelijke toegang tot het klooster waarvoor je een toegangsbewijs moet kopen. Mijn hoogtevrees speelde mij al een poosje parten, en verder omhoog was geen optie voor mij. Heel vervelend, maar ik moet het er maar mee doen. Ik was tevreden met het bezoek en kon na een uur of twee met een goed gevoel op weg richting huis. Ik vond een (open) camping in de buurt van een (niet toegankelijk) natuurpark.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *