2021-09-28 Van Montalivet les Bains naar Ile de Ré.

Ik moest een half uurtje wachten bij de veerboot van Pointe de Grave naar Rouan, voordat ik de kust route kon volgen naar de nog onbekende eindbestemming.

De eerste stop op de route was La Rochelle. Deze kustplaats had voor mij een magische klank uit het verre verleden van avonturen romans. Via de parkeerroute aanduidingen vond ik deze keer een prima parkeerplek in de haven, en heb ik een leuke wandeling door dit mooie stadje kunnen maken.

Hierna stond een bezoek aan Ile de Ré op het programma. Dit eilandje is bereikbaar via een hoge brugverbinding. Ik had een bezoek geplanned aan de achthoekige vuurtoren.

Het viel helemaal niet mee om op dit eilandje nog een camping plekje te vinden. Na veel nieten is het uiteindelijk toch nog gelukt. Het werd de stadscamping van Saint-Martin de Ré.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *