Donderdag 20 November 2008

4e Etappe: Isimagaliso Wetland Park – Port Sint Johns (camping Cremorne Estate)

Om vijf uur waren we er al uit omdat het licht was: een wekker was niet nodig. In de camper gedouched en ontbeten. Al vroeg Isimangalisio Wetland Park binnengereden, waar we na de ervaring van gisteren er voor gekozen hebben alleen de asphaltweg (35km) heen en weer te rijden. We konden daarbij toch prachtige opnames maken van Kudu’s en een groepje van 4 neushoorns.

Daarna de snelweg opgezocht en via een stukje tolweg waren we op tijd bij Oribe Gorge. Daar zijn we het park ingereden en de eerste paar km’s stijl gedaald over een nauwelijks begaanbare asphaltweg. Op een rustpunt (mogelijk halverwege) hebben we besloten rechtsomkeert te maken om niet weer in de problemen te komen. Niemand kon ons vertellen hoever het nog was en of de camper daar wel terecht kon, dus maar besloten de eerste de beste camping uit de campinggids op te zoeken.

Dat was via Kokstad weer terug naar de Wild Coast naar Port Sint Joh (toch gauw 250 km meer dan gedacht). We waren op de werkelijk schitterend gelegen camping (Cremorne Estate) om 18.30 uur, eigenlijk te laat om nog lekker buiten te eten.

De teller staat op 1745km; daarvoor hebben we wel onderweg een keer moeten tanken, en dat zal morgen ook weer moeten. De camping kost 120R, dus dat valt erg mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *