Woensdag 19 November 2008

3e Etappe: Mkuze Game Reserve – Isimangaliso Wetland Park

Weer vroeg op om 5.30 uur. Voor de eerste keer in de camper gedouched; blijft behelpen. Na ontbijt en een discussie met de bewaking over wel of niet betalen het park ingereden. Direct bij de eerste afslag ging het helemaal mis. De auto zakte gewoon weg in de natte grond. Met veel moeite hebben we hem er zelf weer uitgekregen. De rest van de dag niet meer van de asfaltwegen afgegaan. De camper is gewoon te zwaar voor de gravelroads als het te nat is.

We hebben uiteindelijk Mkuze verlaten zonder te betalen voor de camping (die formeel ook gesloten bleek te zijn). We hebben vervolgens de lange asfaltweg gereden door het Hluhluwe Imfolosi NP, waar we een memorabele ontmoeting hadden met een groep van 7 rhino’s (breedlip) en met twee olifanten.

Een prachtige dag die we afsloten in St Lucia’s waar het net als de vorige keer slecht weer is. De braai is mislukt, maar Ali heeft binnen lekker gekookt. Even de boeken bijwerken en dan slapen, want morgen is het weer vroeg dag.

We hebben getanktt in St Lucia’s voor R600 en R140 uitgegeven voor de camping. R30 waren we kwijt aan een nieuwe kaart van de regio. De km stand is 1032km.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *