Island Park Recreation Area

Wat een prachtige rit had kunnen zijn door Sequoia National Park en Kings Canyon NP  werd een verregende rit zonder al die prachtige vergezichten.
Het had de hele nacht stevig geregend en bij vertrek van de camping leek het allemaal helemaal goed te komen. Het was droog en helderder dan gistermiddag. Maar ik was de 4000 feet grens nog niet over of de motregen begon. Als compensatie was daar ook de eerste extase bij de aanblik van de eerste echte grote Sequoia’s.

image

Ik heb een kort bezoek gebracht aan het Giant Forest Museum dat op bijna 2000m hoogte ligt. Daar kun je ook een korte trail lopen door het Giant Forest.

image

image

Daar heb ik maar wat selfies gemaakt zoals iedereen lijkt te doen, maar dat blijven selfies.
Nou eentje dan.

image

Eigenlijk zijn de bomen veel te groot om goed vast te kunnen leggen. De volgende stop was bij de General Sherman Tree, de grootste (in volume) levende boom en al 2200 jaar oud. Deze Sequoiadendron giganteum is 275 feet hoog en de omtrek aan de grond is meer dan 30 meter. De redwoods (Sequoia sempervirens) kunnen wel 375 feet worden maar zijn veel slanker. Deze laatste soort lijkt meer op een conifeer of kertstboom.
Bij de generaal begon het echt te regenen en moest ik snel inpakken om de boel een beetje droog te houden.

image

De overige 40 mile over de Generals Highway heb ik echt wel elke denkbare vorm van neerslag gehad behalve hagel. Natte sneeuw, regen, potdichte mist wisselde elkaar af. Weinig te fotograferen dus.

image

Ik heb de andere generaal; General Grant Tree, niet meer opgezocht in Kings Canyon, en het park verlaten en op de kaart  en Google afdruk naar de bestemming van vandaag gereden omdat de tomtom die niet herkende.

image

De campsite is onder beheer van Sequoia NF en ligt aan het Pine Flat Reservoir. Het beloofd weer een rustige nacht te worden want ik ben de enige bezoeker.

2 antwoorden op “Island Park Recreation Area”

  1. Wat voel je je dan klein he tussen al die grote sequoia’s. Je voelt je net een mier. De selfie is goed gelukt, je lijkt gekrompen op vakantie naast die enorme boom 🙂

  2. Wat een giga bomen en zo oud!!!! jammer van de regen en sneeuw. was Vagas toch beter?? Ha ha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *