Sequoia NP

Het eerste deel van de route vanmorgen ging langs Lake Isabella  en daarna de bergen in.

De door de tomtom opgegeven mogelijke reistijd tot het eindpunt is in werkelijkheid ongeveer verdubbeld. Smalle wegen, 1-baans bruggen, scherpe haarspeldbochten maken 30m/h al moeilijk haalbaar met een camper.

image

image

Onderweg in Sequoia National ForestNa de bergen kreeg ik een beetje een Nieuw-Zeeland gevoel met een Shire achtig landschap.

image

Op een gegeven moment heb ik de voorgestelde weg (mountain road 109) maar niet genomen en gekozen om de verder in noordelijke richting te overbruggen afstand maar via de interstate 65 te doen. Dit gebied staat helemaal in het teken van de teeld van citrusvruchten. Via Ash Mountain Entrance  kwam ik Sequoia NP in.

image

Ik sta op de eerste camping : Potwisha. Voor de hoofdweg door een deel van het park worden voertuigen met een lengte van meer dan 22 feet afgeraden. Op de overige wegen zijn ze zelfs niet toegelaten. Nou is deze camper precies 22 feet dus kan ik zoals geplanned morgen door dit park en Kings Canyon NP rijden op weg naar de volgende camping.

image

De reden dat ik deze camping had gereserveerd  is dat er vanaf hier een smalle trail van 6km, waarin 448m hoogte moet worden overbrugd,  is naar Marble Falls. Ik heb de waterval niet helemaal bereikt, maar wel dichtbij genoeg om wat foto’s te maken.

image

De laatste paar honderd meter gingen redelijk stijl naar beneden over moeilijk begaanbare rotsen. Omdat het inmiddels toch echt was gaan motregenen en ik ook nog 6 km terug moest wilde ik geen risico’s nemen. Je weet het immers maar nooit met het weer in de bergen.

image

Dus camera’s in de Hoodoo en rechtsomkeerd gemaakt. Toen ik bij de camper terug kwam was ik doorweekt, maar de Hoodo bleek gelukkig goed water dicht zodat de apparatuur goed is overgekomen. (De regenjas onderin de Hoodoo was ook nog mooi droog😂).
Snel een warme douche genomen en gegeten en nu onder de dekens met een nieuw e-book. De regen wolken hangen nu bijna op het dak en omhullen de camping.  Een vochtig einde van een verder mooie dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *