Yosemite NP 2

Ik heb voor mijn gevoel nu versleten voeten maar ben toch tevreden over deze dag. Ik heb vandaag de valley maar een beetje verkend. Ik ben begonnen met de trail naar Mirror Lake; niet te lang en niet te moeilijk. Dat was een prachtige wandeling en leverde mooie plaatjes op.

image
Yosemite NP Mirror Lake
image
Yosemite NP Mirror Lake

Daarna ben ik begonnen aan de trail naar de Upper Yosemite  Fall. Deze was nog zwaarder dan die naar Vernel Fall gisteren. Ik heb er bijna drie en een half uur over gegaan en dan ben je nog maar aan de “voet” geweest. Naar boven kost nog eens zoveel tijd en nog 300 meter hoogteverschil overbruggen. Ook hier heb ik de laatste meters gelaten voor wat ze waren. Ik had geen zin in weer een drijfnat pak en apparatuur.

image
Upper Yosemite Fall

Ik had er voor gekozen om geen zoom lens mee te nemen dus geen close ups gemaakt. Toen ik weer beneden was was ik ook redelijk kapot. Ik heb de shuttlebus genomen naar het visitor center en daar even een uurtje film gekeken en het zweet laten drogen.
Daarna nog even teruggelopen en de heel korte trail gedaan naar Lower Yosemite Fall. Eigenlijk is dit het derde deel van 1 grote waterval. Aan de voet was het weer het nu bekende liedje. Een dikke waternevel, die de lens binnen een paar seconden helemaal nat maakte.
Van wat grotere afstand krijg je beide falls in een beeld.

image
Upper en Lower Yosemite Fall
image
Upper en Lower Yosemite Fall

Omdat het inmiddels ook half vijf was geworden en het weer begonnen was te regenen heb ik deze dag maar afgesloten.

Eén antwoord op “Yosemite NP 2”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *