Bethel Harbour (Franks Tratt SRA)

Vreemde titel voor degene die hier Yosemite 3 had verwacht. Dat komt zo. Bij het plannen had ik nog niet goed in de gaten dat een Google planning alleen  een ideale rijtijd genereerd. Ik ben er inmiddels wel achter dat zeker op de bergwegen ik er in werkelijkheid gemakkelijk twee keer zo lang over doe. Ik moet morgen voor 10.30 de camper inleveren om een boete te voorkomen. Vanaf Yosemite NP is de Google planning bijna 4 uur. Ik zou dus midden in de nacht moeten vertrekken en de stijle bergwegen in het donker moeten rijden. Dat is onverantwoord.

image
Onderweg op de Big Oak Flat Road

Ik heb er dus voor gekozen om in Yosemite  nog een bezoek te brengen aan een perceel met de grote Sequoia’s: Tuolumne Grove, dat op de weg ligt naar Big Oak Flat Entrance (noordoostelijke toegang).

image
Tunnel Tree in Tuolumne Grove

image

Het is een niet te moeilijke wandeling van ongeveer 3 mile roundtrip met een hoogteverschil van ongeveer 150 meter. Goed te doen dus.

image
Bosbewoners
image
Grand view net buiten Yosemite NP

Ter plekke heb ik een blauw plekje op de landkaart uitgezocht in de nabijheid van San Francisco. Ik verwachtte iets anders van een State Recteation Area maar het blijkt een havengebouwtje te zijn met een commerciele camping. Heel eenvoudig maar voldoende voor deze laatste nacht in de camper.

image

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *