Waterberg Plateau National Park – Okaukuejo Restcamp (Etosha National park)

Maandag 5 december 2011

Vanmorgen onderweg naar Otiwarango heb ik het eerste varkentje gezien langs de kant van de weg. Het is de hele dag regenachtig geweest, alleen bij aankomst in Etosha National Park was het even een half uurtje droog, en dan ziet alles er weer snel vrolijk uit. Helaas dus voor korte duur, want daarna is het alleen maar slechter geworden. Onderweg had ik getanked, waarna ik met één van de jongens van het bedrijf naar een pinautomaat moest, omdat hun eigen pinautomaat geen verbinding had. Ik heb gelijk maar wat extra geld gepind, maar achteraf gezien toch weer aan de krappe kant ben ik nu bang. Ik heb wat in de regen rondgereden, en heb twee heel vluchtige momenten van plezier gehad. Als eerste zag ik een heel grote kat. Ik vermoed dat het een African Wildcat is geweest, omdat de rug egaal bruin was. Het tweede moment was een leeuw die de bush in ging. Van beide momenten geen goede vastlegging helaas, dus alleen de herinnering.

Verder dus een heel natte dag met weinig (bijna geen) wild. Bij terugkomst had ik eerst de parkfee betaald (bij aankomst kon ik niet pinnen: geen verbinding), en toen ik bij de auto terugkwam maakte een jongen mij attend op het feit dat ik een lekke band had, en dat hij wel bereid was mij even te helpen met z’n maatje. In de stromende regen moest alles in de auto op zijn kop op zoek naar de krik en moersleutel. Uiteindelijk hebben ze het reservewiel van het dak genomen omdat degenen onder de auto te moeilijk te verwisselen was. Ik heb ze beiden een mooi Sinterklaas cadeau gegeven van N$100 de man. Ze waren de koning te rijk. Ik heb verder het avondeten maar over geslagen, en schrijf dit zittend in de auto met de binnenverlichting. Nog een pilsje en er snel in. De dag teller staat op 423 km.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *