Kalahari Anib Lodge – Waterberg Plateau National Park

Zondag 4 december 2011.

Ik ben wat later opgestaan en rustig de auto en mezelf klaargemaakt voor de reis van ruim 560 km die vandaag op het programma staat. Om precies 7.00 uur heb ik het ontbijtbuffet geopend. Het was goed georganiseerd en ik heb lekker ontbeten. Om 7.15 uur was ik wel klaar en ben ik gaan afrekenen. Gelukkig deed de pin het met maestro. In Namibië vaak wel een probleem. De wegen zijn uitstekend en ik ben eigenlijk in één ruk door gereden naar Waterberg Plateau National Park waar ik dan ook al om 13.30 uur aankwam: precies 5 uur over gedaan. De tank is nu duidelijk zichtbaar leger , dus de 2e tank is nu echt leeg. Ze hebben hier alleen maar benzine, geen diesel, dus dat valt erg tegen. Morgen moet ik er Otiwarango echter makkelijk mee halen, dus dan maar ergens de snelweg af om ook even geld te pinnen, want het voelt wat ongemakkelijk zonder N$, al kan ik tot nu toe wel alles met ZAR betalen. Die gaan er echter heel snel door heen voor een volle tank.

Het weer is erg slecht. De hele dag al onweersbuien. Ik dacht dat je in het park rond kon rijden, maar dat is niet het geval; er zijn allemaal wandelroutes, maar of dat met dit weer nou zo handig is; lijkt mij niet. Er is wel een mogelijkheid voor een safari van ongeveer 4 uur. Als het straks droog wordt ga ik kijken of ik die kan doen.

Helaas de safari ging niet door. Er was nergens een droge zitplaats en de gids had er ook geen vertrouwen in. Voor de ochtendsafari was er onvoldoende belangstelling en alleen voor mij ging die ook niet door. Waterberg plateau leverde een berg water op en geen idee hoe het park er echt uitziet. Nog maar eens terug?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *