Twee Rivieren

Zaterdag 4 maart 2017

Vanochtend begonnen aan de route naar Nossob. 50km voor het camp heb ik besloten om via een circel terug te keren. Ik had er toen al 5,5 uur opzitten, en via de cirkel zouden er nog zo’n 4,5 bijkomen. Ik had vanmorgen al wel heel kort een Cheetah gezien, en verder natuurlijk honderden Gemsbokken, voor mij het statussymbool van de Kgalagadi.

Aangezien het de afgelopen nacht wat had geregend waren er nog wat plassen op de weg door de anders zo prachtig rode duimen (die nu groen zijn). Om van de weg naar Nossob op de weg naar Mata Mata te komen moet je 50 km door dit duinlandschap. Duintje op duintje af, en maar hopen dat de tegenliggers ook aan de linkerkant van de weg blijven want die zie je pas als je over de top heen komt. Bij die plassen nu hadden zich duizenden vlinders verzameld. Als je er langs reed vlogen ze op en was er gewoon een wolk van vlinders te zien. Werkelijk fenomenaal.

Zo’n 25 km vanaf Twee Rivieren hoorde ik een harde knal en een bons tegen de zijkant. Wat bleek: de luifel was van het dak afgebroken en lag op weg. Hoewel je niet uit mag stappen heb ik hem toch maar geborgen. Hij paste tot op de cm nauwkeurig net in de slaapplaats. Ik moest er wel eerst alles voor verplaatsen. Op de camping Bushlore gebeld en via de receptie van SanParks geregeld dat ik zondag morgen langs de werkplaats kan om te kijken of reparatie mogelijk is, maar ik verwacht er niets van. Al met al geen avonddrive meer kunnen doen. Jammer, maar er gebeurd elke vakantie wel iets. Als het hierbij blijft vind ik het prima. De luifel heb ik de afgelopen dagen niet gebruikt en kan ik ook wel de rest zonder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *