Twee Rivieren 2

Zondag 5 maart 2017.

De wekker kon vanmorgen wat later gaan want de werkplaats is pas om 7.30 uur open. Zoals verwacht kon er niets worden gerepareerd. Met een ijzerzaagje zijn de restanten van het tweede aansluitpunt van de luifel ook verwijderd op mijn verzoek zodat ik mij niet aan de scherpe rafels kan bezeren. Om 9.00 Bushlore gebeld en verteld dat ik de luifel bij de werkplaats had achter gelaten en dat ze het verder zelf maar moesten regelen. Ik ga er niet verder mee slepen. De gunstige uren voor de ochtenddrive waren al verstreken voordat ik begon aan de zelfde route als gisteren maar nu met de klok mee. De vlinders waren beduidend minder vertegenwoordigd maar enkele duizenden toch nog wel.

Ik heb rond 13.00 uur even gepauzeerd aan de Nossob kant van het duingebied. Gezellig met de vogeltjes op tafel. Super brutaaltjes, die gaten pikten in een appel die ik even had neergelegd. Ze hebben uiteindelijk mogen vechten om het klokhuis. Om twee uur werd het echt te warm ondanks de schaduw van de boom en ben ik weer gaan rijden. De rijwind helpt in ieder geval iets. En ja hoor, wordt mijn weg zo maar versperd.

 

Ik kon er natuurlijk gewoon langs rijden en hem lekker laten slapen, maar dat vond ik te gemakkelijk. Dus eerst een beetje op de film en toen nog op de foto. Hij gaf geen krimp. Dus ben ik er toch maar langs gereden. Pas toen ik in zijn achteruit schakelde om ook zijn minder goede kant te fotograferen stond hij op en kroop in het bosje. Ik kon nog een profielfoto maken en toen heb ik er maar een einde aan gemaakt en ben doorgereden. Bijna zou ik nu schrijven: verder geen bijzonderheden, maar dat is miet helemaal waar. 20 km voor het kamp trof ik nog een groepje van 5 cheetah’s aan. Helaas wat verder van de weg als gewenst maar ik denk toch nog wel wat koppies uit te kunnen vergroten.

Eind goed al goed voor deze dag. Morgen naar het noordwesten van het park: Mata Mata.

2 antwoorden op “Twee Rivieren 2”

  1. Hi pap,

    Het zijn leuke verhalen en je maakt het extra spannend door het ontbreken van de foto’s ik kijk er nu al naar uit om ze thuis eens goed te bekijken. Veel plezier nog onderweg en ik hoop dat het bij je luifel blijft deze reis.

    Gr, Maico en Bianca

  2. Hoi Anne wat maak je weer een mooi reis, en je het iid altijd wel iets wat kapot of mis gaat maar dat houd het ook weer spannend toch? Mooie reis nog verder en kijk uit naar nieuwe berichten.
    Groetjes Marion

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *