Kgalagadi Transfrontier Park.

Vrijdag 3 maart 2017

Ik heb gisteravond toch maar besloten om niet naar Sendelingsdrift te gaan omdat het daar zeker zo heet zou zijn en in zo’n hitte bijna 650 km te rijden dat zag ik toch niet zo zitten. De airco van de auto kan het ook maar nauwelijks een beetje bolwerken, en ik ben tenslotte zelf ook weer een jaartje ouder geworden.

Dus terug naar Upington en naar een van mijn grote favorieten. Bij elkaar is de route toch zo’n 1000km korter geworden. Van de twee gewonnen dagen op het schema blijf ik er één langer in Kgalagadi, de andere zie ik nog wel. Na inchecken en de grensformaliteiten kon ik tegen drieën de eerste gamedrive gaan doen. Vandaag nog geen grote lopende carnivoren gezien, wel al sperwers, haviken en adelaars.

Helaas bleek bij het inchecken dat er geen plaats is de komende dagen in Nossob (mijn favoriete restcamp in het park vanwege de grote hoeveelheden leeuwen in die hoek), wat betekend dat ik daar vanaf Twee Rivieren naar toe moet en terug (9 uur gemiddelde rijtijd). Dat ga ik morgen maar gelijk eens doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *