Tsumkwe Lodge – Maun

Zaterdag 10 december 2011

Helaas, het is vandaag toch helemaal fout gegaan; ik ben gestrand na 140 km slechte weg. Ik heb de aanwijzingen die ik vooraf mee kreeg zo goed mogelijk gevolgd. Bij de grenspost nog eens nagevraagd of ik de aanbevolen omleiding zou moeten volgen, maar dat was niet nodig met deze auto, en dat bleek ook zo te zijn. Ik kwam er vrij gemakkelijk doorheen. Op de hoofdweg echter was het een stuk minder; grote gedeelten bleken praktisch onbegaanbaar. Ik werd om hulp gevraagd op een plek waar een auto helemaal vast zat, maar ik had er geen vertrouwen in en heb mijn weg vervolgd. Na zo’n 60 km en blijkbaar op het allerslechtste stukje weg, gleed ik toch uit het midden weg naar de kant, en dan is het echt foute boel. Je zakt tot de as in de modder weg. Door passanten zijn een drietal pogingen gedaan mij weer uit de modder te krijgen, maar het eigenlijk alleen maar van kwaad tot erger geworden. Bij de laatste poging door een grote truck, kwam ook die zelf in het weke zand terecht, en kon er niet meer uitkomen. De poging om mij te helpen moest gewijzigd worden en met hulp van mijn gereedschap is het gelukt de helpers weer op de weg te krijgen. Het was ondertussen al donker geworden en de poging mij te helpen is opgegeven. Bij de tweede hulppoging had ik gevraagd aan de man om te telefoneren naar het noodnummer en hem daarvoor N$100 voor gegeven. Ik kan nu alleen maar wachten en hopen dat het is gelukt.

Ik slaap in de auto zo goed en zo kwaad als dat gaat. Alles zit onder de modder en ik zelf zie er ook niet uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *