Onderweg naar Okavanga River Lodge

Zondag 11 december 2011

Het was een slechte en lange nacht. Ik begon een beetje wanhopig te worden, maar had geen enkele mogelijkheid hier iets aan te veranderen. Om ongeveer 11 uur kwam er een heel grote wegenbouw machine langs. Een scraper of wegschraper/carterpillar, in iedere geval één met met een schuif en veel draaibare wielen. De bestuurder was één van de mensen die mij gisteravond hadden geprobeerd te helpen. Hij vertelde dat hij de weg eerst een beetje ging proberen bij te werken, en dat er een truck zou komen, die wilde proberen om 60 km verderop een sleepketting te krijgen. Toen de truck kwam hebben ze toch eerst geprobeerd met alle beschikbare middelen met de machine mij er uit te krijgen, maar dat is op geen enkele manier gelukt. Alles brak af. Uiteindelijk heeft de scraper zich zo gepositioneerd dat hij de schuif onder de achterbumper kreeg. Hij heeft de auto toen vervolgens zo ver opgetild dat er hout onder de wielen gelegd kon worden. Maar ook zo kwam de auto niet los uit de modder! Pas toen de schuif verder onder de auto kon, en de scraper ging duwen terwijl iemand in de auto de motor aanzette en in de eerste versnelling 4×4 stand gebruikte kwam er bij de derde poging beweging in. Uiteindelijk zijn we dan met vereende krachten toch uit dit heel slechte stuk gekomen. De schade aan de auto was gelukkig ook beperkt. Ik kan daar gewoon verder mee.

Ik heb de mensen beloond voor hun inspanning met de laatste N$ die ik had, en ben als een haas/schildpad (vanwege de slechte gedeelten) naar Maun gereden. Dagteller 280 km.

Eerst geld gehaald, getanked, en de camping opgezocht bij de Okavanga River Lodge, gedouched en daar een boottocht gebooked voor morgen. Het reisschema moet een beetje worden aangepast, maar dat doe ik morgen wel na de boottocht. Nu geen puf meer. Totaal ruim 30 uur in de modder vastgezeten, en de nodige doornsplinters in mijn voeten rijker, was ik blij dat dit avontuurtje voorbij was. Nu maar hopen dat de voeten niet gaan ontsteken door de smerigheid die in de wondjes is gekomen. Van de hele operatie heb ik vanwege de modder en de drukte geen enkele foto of film gemaakt, wat achteraf wel jammer is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *