Okavanga River Lodge

Maandag 12 december 2011

Vandaag geen kilometers op de teller, omdat ik een leuke excursie heb gemaakt. Eerst met een bootje naar een dorpje in het binnenland, en vandaar met een moroko (deze was van polyester, maar de originele zijn uitgeholde boomstammen) naar een eilandje. Ik was vandaag de enige daggast, maar werd in gezelschap van drie duitse jongeren naar het eiland gevaren waar de jongeren zouden overnachten voor de twee-daagse excursie. Dat scheelde P200 in prijs, maar pastte niet in het reisschema. De excursie zou vertrekken om 7.30 uur, maar we gingen pas om 9.00 uur. Tja, wat zal ik zeggen? Het is een uur varen naar het dorpje met de moroko’s, daarna bijna twee uur punteren door het hoge riet zonder enig uitzicht, om vervolgens te eten en te “wandelen” op het eilandje in de delta.

We zouden daar pas om 15.30 weer vertrekken, maar omdat ik de enige gast was, en er geen behoefte was aan een zwempartij of iets dergelijks, en ik het na 1,5 uur wel had gezien, zijn we een uurtje eerder terug gepunterd, en gelukkig was de boot van de Lodge ook eerder bij het dorpje aangekomen. Even wat frisdrank in het dorpje gekocht, en vervolgens met hoge snelheid weer teruggekeerd naar de lodge, waar zich alweer donderwolken ontwikkelden. Ik had een luch besteld en meegenomen onderweg, maar eigenlijk gewoon vergeten te nuttigen, dus dat moest nu maar dienen als diner: 4 sneetjes brood en een eitje. Met een blikje fanta was het ook wel weer ruim voldoende.

Ik heb besloten morgen via de hoofdweg en via Nata naar de gereserveerde lodge te gaan bij Kasane/Kasangula. Een flinke etappe van bijna 700 km.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *