Manutomi Restcamp – Tsumkwe Lodge

Vrijdag 9 december 2011

Het is half twee en de tent staat op, op het dak. Ik ben weer 490 km verder op weg. Het is zwaar bewolkt met regelmatig zware buien. Ook deze camping: Tsumkwe Lodge, staat voor een deel onder water, en dat voor wat gedacht was het één na droogste deel van Namibië te zijn. Het is te vrezen dat de tocht door Botswana zo wel eens grote problemen kan gaan geven, en dat ik moet bijregelen. Een “echte rij maar door” dag is het geworden. s’Morgens nog even snel een rondje rondom de Fisher Pan gemaakt, en hier weer heel veel griraffen gezien. Eindelijk ook een mooie foto van één van de grotere roofvogels kunnen maken: de Tawny Eagle (denk ik).

Ik ga vanmiddag maar proberen wat te lezen en straks even kijken of ik hier kan “dineren”. Het is niet een kwaliteits lodge, maar een boerderij met faciliteiten.

Ik heb net even koffie gedronken met de vader en moeder van de beheerster van de lodge die hier een handje meehelpen. We hebben geconstateerd dat de weg heel erg slecht is, en het wordt afgeraden deze route te nemen. Een ingenieur die naar zijn mening is gevraagd is ook heel sceptisch. Omrijden is echter 1000km! Ik hoop daarom maar dat het droog blijft, maar het ziet er niet naar uit dat dat gaat gebeuren. Morgen maar een besluit nemen. Nu eerst dineren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *