Tsendze Rustic camp – Satara Restcamp

Woensdag 21 december 2011

Lekker vroeg op voor een lange gamedrive vandaag. Via Olifants Restcamp naar Satara Restcamp gereden. Mooi landschap maar op het laatsts wordt het toch saai en vermoeiend. In Olifants Restcamp een paar sneetjes brood gegeten met de laatste kaas en wat melk. Het was vandaag baaie hot zoals ze hier zeggen. Op Satara Restcamp zijn maar weinig campingsites met wat schaduw, en die waren natuurlijk allemaal al bezet. Dus heb ik de auto maar even wild geparkeerd, en de stoel onder een boompje gezet voor een paar uurtjes rust.

Daarna toch maar een middag-/avonddrive gedaan. In de auto is het met de rijwind tenminste een beetje koeler. De airco heeft weinig zin als de raampjes open staan.

Vandaag was het dé dag. Ik dacht iets te zien in een boompje en hoorde een vogel krijsen. Ik dacht dat het een blauwaapjes was en wilde er wel een foto van hebben, dus even in de achteruit. Het was echter een luipaard!!. Een prachtig vrouwtje. Ik ben gelijk gaan filmen. Op de video zat net wel het tele hulpstuk. Daarmee wordt het zoekveld een stuk kleiner. De opnames zijn mede daarom wat warrig en schokkerig. Dat komt door de opwinding en het feit dat je achter je stuur weinig bewegingsruimte hebt en ook nog eens een fotocamera met telelens en een verrekijker op schoot. Probeer dan maar eens goed te richten, en tegelijk ook nog de auto aan/uit en in de versnelling te plaatsen (met links) om een roofdier te volgen.

Ik vond het een mooie afsluiting van de reis. De dagteller sluit op 222 km. Morgen via de hoofdweg naar de laatste tussenstop in Swaziland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *