Red Sands Country Lodge- Pilanesberg National Park

24 december 2019

Na een nacht waarbij het incident van gisteren nog lang in mijn hoofd zat, en een eenvoudig ontbijt bleek dat de accu opnieuw helemaal leeg was. Ook met startkabels wilde hij niet meer starten. Na overleg met Bushlore en enige aanwijzingen kon ik de motor toch aan de praat krijgen via de tweede accu, die daarmee ook gelijk leeg lijkt. Ik moest op zoek naar een nieuwe accu. Op de weg naar de uitgang kwam ik gelukkig de eigenaar van de Lodge nog tegen. Na nogmaals het gebeuren van gisteren besproken te hebben kon hij mij haarfijn uitleggen waar ik in Kuruman moest zijn voor een nieuwe accu. Ik vond het bedrijf dan ook snel, moest wel nog een poosje wachten tot het open ging, en daar hadden ze de goede vervanger, en die na een half uurtje ook ingebouwd. Ik moest ondertussen in het pand wachten want buiten was het veel te gevaarlijk. Overvallen waren schering en inslag kreeg ik te horen. Afijn, weer met de nodige vertraging onderweg naar Pilanesberg NP.

Ook nu heb ik onderweg de zoekopdracht opnieuw ingevoerd omdat de voorgeprogrammeerde route volstrekt onlogisch was. Ik won gelijk 60 km, en ruim 45 minuten na de wijziging. Ik ben via de Bakubung Gate het park ingereden, en via de Manyane Gate er weer uit, want daar had in gereserveerd op de Campsite. In de administratie was niets te vinden, dus maar een nieuwe booking gemaakt. Het is een relatief duur park, met merendeels ontzettend slechte wegen. Geen aanrader voor een normale auto. Gelukkig niet helemaal voor niets een beetje door het park gereden. Ik heb neushoorns en olifanten gezien, maar ook het gebruikelijke spul.

Ik hoop dat de video het gespetter van een groepje olifanten goed weergeeft, omdat op de voorgrond hoog gras de focus steeds verstoorde. Na een eenvoudige broodmaaltijd, met iets van de braai, heb ik nog lekker wat gelezen. Morgen een hele korte etappe naar Marakele National Park.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *