Pilanesberg NP – Marakele National Park

1e Kerstdag 25 december 2019.

Ik heb vanmorgen Pilanesberg bewust links laten liggen, en ben direct vertrokken naar Marakele National Park. Het is waarschijnlijk de kortste etappe van deze trip, maar zonder deze tussenstop vond ik het te ver naar het noorden van Kruger NP.

Vanmorgen zat ik al een om 9.00 uur bij de M voor koffie, maar de wel aanwezige wifi werkte helaas niet, zodat de berichten niet verzonden zijn. In Kruger zijn ook niet veel mogelijkheden.

Het eerste deel van dit park is goed te berijden, maar het tweede deel ervaar ik steeds weer als onaangenaam door de slechte conditie van de weg, en de stijle hellingen. Ik heb daar dan ook maar een heel beperkt deel van gedaan en ook nog eens zonder enig wild te zien.

Het eerste deel heeft meer tracks dan op de kaart zijn aangegeven, maar die zijn ook slecht (niet) verder aangegeven, zodat je het gevoel krijgt maar wat rond te rijden. Ik heb vanmorgen het grootste deel verkend, en vanmiddag slechts een bezoek gebracht aan de birdhide. Niet veel gezien, maar toch wel tevreden met deze rustige dag zonder pech.

O ja, het is waarschijnlijk de heetste 1e Kertsdag die ik meemaak met 38 graden vanmiddag in de schaduw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *