Mata-Mata –  Red Sands Country Lodge.

23 december 2019

Om 5 uur ging de wekker want ik wilde alle beschikbare tijd ook goed gebruiken voor de lange etappe van vandaag. Toen ik de auto wilde starten na een eenvoudig ontbijtje, bleek de accu helemaal leeg. In het dashboard kastje lag een kabeltje los waarmee de accu’s blijkbaar communiceren. Na aansluiting een hoop gepiep en rode lichtjes. Gelukkig was er iemand beschikbaar met startkabels, zodat ik toch nog redelijk snel weg kon en om 9.00 uur weer bij Twee Rivieren was.

Heel snel voor de 125km, vooral te danken aan het feit dat er onderweg ook niets te zien was. Na deze rit kan ik stellen dat dit het minst succesvolle bezoek was aan Kgalagadi. Na de volgende 250 km naar Uppington waar ik nog wat boodschappen heb ingeslagen, de weg vervolgd naar de gedachte eindbestemming van vandaag Witsand Nature reserve. Wat er mis is weet ik niet maar na een paar honderd km waarvan 80 over dirtroads werd ik geacht op bestemming te zijn bij een boerderij in de middel of nowhere. Helemaal fout dus. Ik ben de weg maar verder gevolgd en kwam al snel uit bij de N14  die ik genomen heb in de richting van Olifantshoek. Op de wegenkaart die ik heb komt Witsand helemaal niet voor, maar ik wist dat het ook vanuit de kant van Olifantshoek bereikbaar moest zijn. Ik heb de routeplanner afgebroken, en opnieuw gezocht naar Witsand NR, en dat werd ook gevonden. Vervolgens stuurde de TomTom mij elk karrespoor dat aansloot op de N14 in, meestal afgesloten met een hek en een naambordje. Ik werd het helemaal zat en heb gezocht naar de mij bekende Red Sands Country Lodge. Die bleek zo’n 100 km in de richting te liggen waar ik morgen toch heen moest. Ruim nadat ik daar na toe onderweg was stond de aanduiding Witsand Nature Reserve langs de snelweg! Ik heb nog even die route opnieuw ingepland, maar dat bleek toch weer ruim 70 km aan dirtweg te betekenen. Ik heb besloten die reservering maar als verloren te beschouwen en door te rijden naar Red Sands Country Lodge. Daar is iets vreemds gebeurd in mijn hoofd. Ik reed achter een andere auto aan onder de toegangspoort door tot ik een bord zag met No Dayvisitors, wat ik vertaalde als no one day visitors. Dus ik stopte, ging in zijn achteruit en ben vertrokken naar Kuruman, waar ik een Mac zag, en de kans schoon zag misschien vrije wifi te halen en een milkshake. Terwijl ik in de rij stond werd ik aangesproken door een man die zich bekend maakte als de eigenaar van de Red Sands Lodge en mij vertelde dat ik het ingangshek kapot had gereden, en dat evident was door de sporen op mijn auto. Ik was geschokt, ben de auto gaan controleren, en had daar inderdaad verfsporen, maar eigenlijk geen schade. De man dacht misschien aan hit and run, terwijl ik er niets van had meegekregen. In het gesprek bleek ook mijn misinterpretatie van het bord bij de ingang. Ik ben vervolgens teruggereden naar de Lodge, en sta hier nu op de camping. Al mijn gegevens voor een verzekeringszaak heb ik beschikbaar gesteld nadat ik het kapotte hek had gezien. Het was een automatisch sluitend hek, dat blijkbaar is dichtgedaan toen mijn voorkant er nog tussen stond, en heeft zichzelf uit de reling gedrukt en is omgevallen, waarmee de elektronische sluiting is beschadigd. Extra vervelend omdat dit hek de beesten op deze Lodge binnen moet houden. Nu moet er iemand ingehuurd worden. Misschien dat ik morgen nog iemand zie. Nu is alles allang gesloten, zodat ik ook niet naar de wifi kan vragen. Weer een dag met ongewenste pech.

Eén antwoord op “Mata-Mata –  Red Sands Country Lodge.”

  1. Tjonge dat is wel even een flinke dobber voor jullie beide in dit geval, hoop dat de schade uiteindelijk meevalt en er geen dieren weggelopen zijn van de reserve.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *