North Sterling State Park

image

Ook vandaag was het weer een winderige dag en ook nog eens een koude. Onderweg was vandaag iets meer te beleven. In Nebraska was er een strook van ongeveer 40 mile waar de kale velden bevolkt werden door grijze kraanvogels. Niet een paar maar hele wolken: zonder overdrijven kan je zeggen duizenden, misschien wel tienduizenden. Wat maakt dat juist deze strook dit verschijnsel heeft is mij niet duidelijk. Het land ligt er net zo desolaat bij als de rest. Bij gelegenheid maar eens Goochelen. Het meest westelijke deel heeft blijkbaar veel meer veeteeld. De grauwe kale stoppels hebben blijkbaar voldoende voedingswaarde om grote kuddes koeien met opvallend veel jonge kalferen te voorzien van voeding. Dat ze in deze kou al buiten lopen verbaasde me wel. De teller stond net op 1000 mile toen ik de Interstate 80 verruilde voor de 76 en de volgende staat aan de ketting kon rijgen; Colorado

image

image

Even de benen gestrekt bij het bezoekerscentrum. Het is gek maar gelijk veranderde de reisbeleving: de 76 heeft hooguit een kwart van het verkeer op de 80, waardoor er grote gaten vielen en je niet continu werd ingehaald door de ene na de andere grote truck. Ook is de weg direkt veel glooiender. Toen ik van de snelweg af moest om dit park op te zoeken reed ik als het ware tussen de boerderijen door. Dat hoefde je niet te zien om het te weten. Er is in dit park een dam die er voor zorgt dat er een stuwmeer is ontstaan waardoor vooral booteigenaren dit zomers bezoeken.

image

Het heeft hier gisteren nog gesneeuwd wat wel aangeeft dat het samen met de ijzige wind zorgt voor lage temperaturen. Ook hier is dus nog alles afgesloten: geen toiletten  of douche. Er schijnt best veel wild te zijn, maar ik heb alleen konijntjes gezien en op het water pelikanen en een american eagle in de lucht.

image

image

image

Ik stond hier tot een uur geleden als enige bezoeker. Nu dus 2 op 141 grote plaatsen. Het seizoen is nog niet begonnen maar de avond is al wel gevallen. Vandaag de klok weer een uur teruggezet. Morgen nog een etappe door Colorado. Dan kan dit bericht ook pas worden verzonden want hier het ik geen bereik.

image

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *