Mormon Island State Recteation Area

Vanmorgen het eerste ontbijtje gemaakt in de camper:geroosterd brood met jam en koffie en een beker melk. Dat laatste doe ik alleen op vakantie.. Daarna ben ik eerst nog een uurtje vogeltjes gaan kijken vanuit een observatie hut.  Er is een gesponserde voederplaats die heel veel vogels aantrekt. Zo veel dat je echt niet weet waar je de aandacht op moet vestigen. Ik heb nog nooit zoveel spechten en andere soorten bij elkaar gezien.

image

Omdat je naar boven kijkt miste ik bijna een marterachtige (boommarter?) die even langs wipte.

image

Even dacht ik dat het een eenkhoorntje was, maar die kwamen ook langs en zijn veel forser.

image

Al met al genoeg te zien waardoor ik pas om 10 uur de auto in beweging bracht. Net als de vorige twee dagen weer een heel straffe wind over dit kale deel van dit land. Onderstaande foto zegt niets en alles. Hij is representief voor de afgelopen drie dagen met 1200 km afgelegd: kaal, een beetje heuvelachtig, ongeploegde akkers met kale stoppels, en gras met de kleur van hooi. De aarde moet echt nog wakker worden na de winter.

image

Het vriest hier niet meer maar de gevoelstemperatuur ligt wel beneden nul door de ijzige harde wind. Ook de nachten zijn koud. Ik durf daarom de watertank nog niet te vullen. Mijn laatste check bij weer online gaf aan dat ik van het weekend nog bijna 8 graden vorst mag verwachten waardoor de leidingen kunnen springen. Blijft nog even behelpen met flesjes. Mormon Island heeft een aantal kleinere waterplassen en een korte trail die ik vanmiddag gelopen heb. Ook hier zijn alle faciliteiten nog afgesloten, zelfs de toiletten. Was er op Walnut Woods nog een Dixie geplaatst, hier is niets.

image

image

Er zijn hier veel vogels die zich exact zo gedragen als merels alleen hebben deze een rode borstkas en een wit achterwerk. Ik heb geen boekje bij me dus voorlopig gaan ze mee onder de naam merel.

image

En om positief af te sluiten: de eerste kleuren in het landscap die ik zag.

image

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *