Ndumo Game Reserve – Sugarloaf Campsite bij St Lucia’s.

Zaterdag, 7 december 2019

Na een nacht met natuurgeluiden en regen was ik er om 5.00 uur uit. Het was al volop licht. Ik had gisteren geen plattegrond kunnen bemachtigen, en wachten tot 8.00 uur zag ik ook niet zitten. Ik heb maar op mijn geheugen en goed verstand vertrouwd en ben een gamedrive gaan doen.

Om 9.00 uur was ik weer bij de receptie om het uitreisdocument op te halen. Daarna de route voor vandaag geladen van de TomTom, maar ook vandaag ging het diverse keren niet goed, wat veel extra tijd heeft gekost. Door via het zoekprogramma tussenlocaties te zoeken heb ik toch de route via Tembe Elephant Park en Mkuze Game Reserve kunnen rijden.

In geen van de parken van vandaag was het aantal ontmoetingen noemenswaardig. Slechts hier en daar wat wild. Ndumo had een paar giraffen, Tembe veel Nyala’s en Kudu’s (maar geen olifanten), en Mkuze was het slechtste met een paar Wildebeesten.

Was het gisteren s’morgens nog 15 graden oplopend tot 27 graden, vandaag was het om 7.00 uur al 30 graden en piekte het tegen de middag met 34 graden, te veel van het goede wat mij betreft. Vandaag heb ik de tanks weer laten vullen. Een slokje lust deze auto wel :). Ik heb nog geen boodschappen kunnen doen door alle tegenvallers gisteren en vandaag in tijd. Dus ook morgen weer niks voor het ontbijt; het begint al weer te wennen.

Ook hier was alles al gesloten bij aankomst, dus moet ik mij morgen bij de receptie melden. Ik hoop dat het vannacht een beetje droog blijft, want het zag er een paar uur geleden dreigend uit. Aan de andere kant het koelt er meestal wel lekker door af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *