Mbabane _ Ndumo Game reserve.

Vrijdag 6december 2019

Ik was er op tijd uit om om 7.17 uur aan te schuiven voor het ontbijt. Er stond een bord met van alles om te bestellen, maar ik heb het bij een omelet en twee sneetjes toast gehouden. Ik wilde zo snel mogelijk naar de Toyota dealer. Ik was daar even over acht en er stond al een rijtje te wachten. Na de intake heeft iemand eerst een stukje gereden

Ik hoorde de clutch, de Power Switch, en nog wat ander gemompel, en begon me zorgen te maken over de omvang van de reparatie. Ik kon wel even naar een hotel gebracht worden was het voorstel, maar ik heb de situatie nog eens uitgelegd en kon daar wachten op de eerste echte diagnose. Om 11.00 uur werd mij vertelt dat de Power terug was, en of ik even een stukje wilde rijden ter controle. Nou alles deed het weer piek fijn. Ze hadden de powerswitch weer aangesloten, maar het probleem was een losse pijpverbinding. Wat en hoe, het zal mij een zorg zijn. Om 11.15 uur kon ik onderweg naar de bestemming van vandaag, met de groeten van de dealer; there are no charches!!

Ik ben er vandaag achter gekomen dat de op de TomTom opgeslagen eigen routes de nodige kuren vertonen. Niet in de eerste plaats omdat hij steevast wil beginnen aan het begin, ook al start je een stuk verder op de route, maar nog lastiger; hij maakt gebruik van de kortste route ook al gaat die over de kleinste dirtroads. De update van vorige week blijkt weinig accuraat

De snelheden kloppen van geen kanten, en ik kwam over dirtroads waarin de brug over de rivier jaren geleden al moet zijn verwijdert. De tijdsplanning gaat dan ook gigantisch mis. Als TomTom uitgaat van 120km/h, en de weg is onder reconstructie met max 30km/h dat loopt het aardig uit de pas. Kortom ik was pas om 18.00 uur in Ndumo waar de receptie al gesloten was. Daar moet ik mij morgen na 8.00 uur melden om een uitrijpas te halen.

Korte samenvatting: een meevaller met de auto, een tegenvaller met de wegen en de wegwijzers (in Swaziland lijkt meer dan 50% van de wegen onder constructie met erbarmelijk slechte omrijdingsroutes.) , en de TomTom eigen routes zorgen voor problemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *