Johannesburg  – Mbabane (Swaziland)

Donderdag 5 december 2019.

Om 7.00 uur kreeg ik de wake_up call van de receptie, zodat er voldoende tijd was om te douchen en te kleden, en een kopje koffie te zetten. Ik heb blijkbaar geen ontbijt meebesteld, maar mistte het ook niet. Om stipt 9.00 uur was de Bushlore ophaaldienst er, waarna de lange rit naar het depot ging. Deze morgen geen files aan deze kant van de wegen. De auto (type Bushcamper) is inmiddels wel vertrouwd dus veel uitleg was er niet nodig, zodat na de inspectie en het papierwerk ik al binnen 45 minuten op weg was met de TomTom op de voorgeprogrammeerde route.

In het begin rijdt je extra voorzichtig om te wennen aan de auto, het links schakelen, en het vele verkeer tussen Pretoria en Johannesburg. Omdat het ook nog stevig regende matigde ik de snelheid nog ietsjes, waardoor ik in het begin niet veel erg had in het slecht reageren op het gaspedaal. Wat later werd dat prominenter toen ik bij het inhalen nauwelijks de 100 km haalde. Om een lang verhaal kort te maken; het werd van kwaad tot erger, en snel haalde ik heuveltje op niet eens de 60 km, en nog weer later bij een stevig heuveltje kwam ik nauwelijks boven de 40km/h en dat op de snelweg. Bij de grens met Swaziland lag ik al 4 uur achter op het  oorspronkelijke schema.

Dus heb ik daar maar eens met Bushlore gebeld met mijn inmiddels bekende contactpersoon Rob. Die begreep er helemaal niets van en vroeg nog of ik misschien benzine ipv diesel had getankt, maar aangezien het probleem al vanaf de start speelde was dat het niet. Het vermoeden is dat er een filter vervuild is, of dat het niet op tijd vervangen is. Inmiddels had hij snel een Toyota dealer opgezocht in Swaziland. Die blijkt in Mbabane te zitten, en die heb ik uiteindelijk wel gevonden, maar die was al gesloten. Daar moet ik morgenochtend echt langs want bij het zoeken naar een hotelletje ging de motor snel nog verder achteruit. Ik kon een helling naar een hotel zelfs in de 4×4 stand in de eerste versnelling niet halen. Dramatisch gewoon.

Ik heb net iets gegeten bij het aanliggende restaurant. Ik heb een mooie kamer in “The Place” een kleine uitspanning in de buurt van Mbabane, voor R990 per nacht (inclusief ontbijt deze keer). Wel wat meer dan de geplande campingplek in Hlane NP, maar ook luxer :).

Ik ben bekaf. Het kwik bleef vandaag steken op max 13 graden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *