iSimangaliso Wetland Park

Zondag 8 december 2019.

Vanmorgen ging de wekker om vijf uur, zodat ik op tijd het eerste deel van het park kon doen. Aangezien er niets te eten aan boord is, bleef het vanmorgen bij een kopje oploskoffie. Het park bestaat sinds 2009 uit twee gedeeltes, waarvoor je ook apart moet betalen. Deze parken vallen niet zoals de meeste parken in Zuid Afrika onder de wildcard voorwaarden. Met R117 per keer ben je klaar nadat je getekend hebt dat ze niet aansprakelijk zijn voor onheil onderweg, en je volledig bent geregistreerd. Ik heb dit park natuurlijk al diverse keren bezocht dus ik ken de drill. Het was vandaag erg mager met leuke momenten, zeker de ochtenddrive in het eerste deel naar Cape Vidal . Nauwelijks iets van betekenis vastgelegd. Bij Cape Vidal was de elektra weer eens uitgevallen, dus geen warme koffie, alleen tegen contante betaling wat frisdrank.

Na het eerste deel afgelegd te hebben moest ik via Sint Lucia naar deel2, maar ik heb eest maar eens boodschappen gedaan bij de Spar. Een nadeel van de zondag is dat er geen bier en andere sterke drank mag worden verkocht. Ik ben gelijk maar naar de receptie van de camping gegaan om verlaat in te checken, en daarna door naar de camping om de boodschappen te verdelen over koelkast en opbergvakken. Van de gelegenheid gebruik gemaakt om koffie te zetten en een paar puntjes te eten als brunch. Ik heb alle vloermatten uit de auto gehaald want die zijn allemaal drijfnat. Hoe dat kan? Geen idee, maar ik vermoed dat het vocht ook de oorzaak is van de startproblemen die in nu al weer twee dagen ondervind. Dat heeft te maken met een electronische beveiliging zoals ik tot mijn grote frustratie geleerd heb bij een vorige reis in Etosha. Na veel pedalen indrukken en vloermatjes verschuiven doet hij het dan weer.

Om 1400 uur heb ik de boel maar weer ingepakt. Het drogen moet maar in etappes, daar kan ik niet op wachten. Het tweede deel vanmiddag van het park was een stuk beter. Ik heb deze keer een grote groep Kaapse buffels gezien, wat giraffen maar ook drie neushoorns. De eerste olifant laat nog even op zich wachten.

Rond half zes was ik er voor vandaag klaar mee. Snel wat spaghetti met ballen uit blik klaargemaakt, met een blikje fris. Nog wat yoghurt na, en dan maar weer voorbereiden van de nacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *