Mountain Zebra NP – Addo Elephant National Park

12 december 2019.

Met een kleine 400 km was het vandaag een goed haalbare gedachten om onderweg nog een kort bezoek te brengen aan een ander park, nl. Camdeboo National Park; net als Mountain Zebra gisteren voor mij onbekend terrein. Het is een park waar geen roofdieren zijn, alleen veel soorten antilopen. Op de folder lijkt het dat alle wegen rondom een grote waterpartij voeren, maar alles was gortdroog. Geen water te bekennen alleen het riet suggereert andere/betere tijden.

Met twee uur had ik het wel ongeveer allemaal gezien. Veel van het wild bleef op grote afstand.

Bij het laatste deel naar Addo ging de TomTom weer helemaal in de fout (of ik in de voorgeprogrammeerde route), maar omdat ik inmiddels al wel een wegenkaart had aangeschaft, kon ik goed bijsturen. Ik ben nog even gestopt voor een kerk in Ladybrand.

Om goed 1400 uur was ik in Addo Elephant National Park, waar ik snel een aardig campingplekje heb geclaimd door er een tafeltje op te zetten, waarna ik de eerste ronde door het park heb gemaakt.

Alles is ook hier gortdroog. Rijden met de ramen open levert geheid een stoffig interieur op, maar dat moet dan maar. Zowel gisteren als vandaag staat er een heel harde vlagerige wind, die zelfs deze zware auto laat schudden als ik ergens stil sta hoger in de bergen. Vandaag de eerste keer wat zonnebrandcrème op mijn rechter arm gedaan, want met 27 graden begon het aardig te kleuren.

De mooiste herinnering aan deze dag was een groep van ongeveer 20 olifant(jes) bij een van de weinige nog water bevattende waterplaatsen. Geweldig om te zien hoe de interactie is met nieuwkomers, en de bescherming die de aller kleinste genieten. Morgen hopelijk weer zo’n tafereeltje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *