Mokala NP – Mountain Zebra National Park

11 december 2019

Na een aardige morgendrive heb ik Mokala bij een andere poort verlaten als waar ik binnen was gekomen.

De TomTom had wat moeite met het vinden van de geprogrammeerde route, en ik moest diverse malen bijsturen. Met ruim 500km was het weer gedaan, en ben ik het park gaan verkennen. Er zijn een paar 4×4 routes, maar de meest aanbevolen route bezorgde mij al buikpijn met verschrikkelijke stijlen hellingen en angstig smalle wegen die ook nog niet eens eenrichting verkeer zijn. Slechts met de grootste moeite in zijn 1e versnelling kwam ik boven. De bergen halen bijna de 2000 meter.

Dit park is voor mij eens maar niet weer. Mijn hoogtevrees is er niet door afgenomen. Wel heb ik onderweg nog wat leuke foto’s van de zebra’s kunnen maken. Ze zien er toch echt wat anders uit

Ook het Black Wildebeest gezien, die ook duidelijk anders is dan de gewone blauwe Wildebeesten.

Aangezien het tweede deel van de gamedrive door een wat toegankelijker gebied ging sloot ik de dag toch nog met een goed gevoel af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *