Addo Elephant National Park

Vrijdag, 13 december 2019.

Ik had mijn wekker om 5.00 uur gezet, maar het tablet in de auto laten liggen. Ik werd om 5.30 uur wakker van de buren. Dus ik was er toch nog vroeg bij. Er zijn heel veel olifanten, vooral bij de waterplaatsen , maar het overige wild is tot nu toe erg schaars gebleven.

Er zijn wel leeuwen gesignaleerd maar ik heb ze niet gevonden. Zowel in de ochtenddrive als de middagdrive bij de Rooidam waterplaats tot wel bijna 100 olifanten, die elkaar deels lijken af te lossen. Het was een spektakel van je welste.

Er zaten heel veel jaarlingen bij, die angstvallig tussen moeders poten blijven in het gedrang aan de waterkant. Alleen grotere olifanten gaan de plas echt in voor een kopje onder. Het was weer genieten.

Dat was iets minder wat het weer betreft. Het was vandaag 37 graden, en dat vind ik echt een beetje te veel van het goede. Morgen ga ik door het park naar het zuiden en verlaat het dus via een andere poort. Die route van 25 km zonder loopjes heb ik vandaag maar niet gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *