Marakele NP – Khama Rhino Sanctuary

Vrijdag 1 februari 2013.

Ik was even over 7 uur vandaag onderweg. Het was een heel natte nacht, waarin ik in ieder geval niets gemerkt heb van eventueel bezoek. Gisteren was het overigens de eerste dag op deze reis dat de ruitenwissers niet nodig waren geweest. Vandaag wel hoor. Vooral het stukje door de Drakensbergen ging gepaard met de nodige buien. Om 1200 uur was ik bij de grens met Botswana. Na betaling van R200 voor de wegenbelasting ging de passage als een zonnetje. Ik was rond 1500 uur bij de camping en ik kreeg weer campsite nr. 4: de derde keer op rij. Toeval? Ik heb even gelezen en een uurtje door het park gereden voor het eten.

Ik heb deze keer twee groepen eland antilopen gezien, waarvan ik er één redelijk goed op film heb kunnen vastleggen. Deze antilopen blijven heel erg schichtig en zijn bij het minste of geringste onraad verdwenen. Het fotoschijfje blijkt nu al vol te zijn. Ik ga de instellingen van de camera maar aanpassen. Met RAW en Jpeg gaat het wel erg hard.

Ondanks de korte rit toch heel veel gezien, maar niet al te veel vastgelegd. Morgen verder door dit park, en dan ook de volgende etappes plannen. Vandaag weer 490 km toegevoegd aan het totaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *