Marakele National Park.

Donderdag 31 januari 2013

Vanmorgen het park een beetje verkend. Het is nog erg ruig en de wegen zijn behoorlijk moeilijk begaanbaar. Zonder 4×4 is het zelfs maar beperkt toegankelijk. De grootste afstand is ongeveer 25 km, maar met de loopjes draai je toch nog wel wat kilometers. Vandaag was het totaal 101 km. Voor het hek (1e deel van het park) kwam ik nog wel wat tegen, waaronder 4 rhino’s. In het gedeelte voor de big five heb ik echter alleen maar zebra’s en wat blauwapen gezien. Ik had alle aandacht nodig voor het rijden, maar qua wild een regelrechte teleurstelling. Op de terugweg kwam ik in het eerste deel nog wel wat giraffen tegen. Misschien dat die vannacht wel op de camping waren. Ik had onrustig geslapen, en hoorde steeds grazen om mij heen, maar kon niets zien.

Toen ik tussen de middag op de camping kwam liep er een rhino te grazewn. Dus had ik helemaal niet zo ver hoeven rijden. De middag safari bracht ook niets bijzonders, behalve dan een rhoan antilope die ik voor de eerste keer in al die jaren gespot heb. Ik hoop dat de foto’s goed genoeg zijn, want ze vallen bijna niet op het gras en tussen de bomen. Ik ga morgen toch maar naar Botswana: Khama Rhino Sanctuary.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *