Mapungubwe national Park – Nwanedi Resort

Zondag 18 december 2011

Het liep vanmorgen een beetje vreemd. Om 5.00 uur was ik er uit, en heb rustig ingepakt en ontbeten. Om 5.45 ben ik begonnen aan de gamedrive. De route langs de rivier was non productive: niets gezien dat de moeite waard was. Op weg naar de birdhide heb ik wel ook aan de kant van Mapungubwe eland-antilopen gezien. Maar wat zijn die schuw. Al van ver af gaan ze er vandoor. De birdhide was ook geen succes: helemaal niets te zien, dus die al weer snel verlaten. De extra circle drive begon goed met twee kraanvogels. Op enig moment zat ik op de dirt road en was de aanwijzingen van de drive kwijt. Dus ben ik maar naar de hoofdweg gereden en de weg naar Nwanedi Resort ingeslagen.

Het resort is alleen over een heel slechte weg te bereiken (8 km), en heeft onderweg wel wat uitzichtpunten, maar ik heb geen wild gezien. Ik stond dan ook al om 1100 uur op de camping. De dagteller bleef steken op 192 km. Ik heb vandaag dus een soort rustdag, die wel steeds wordt verstoord door een grote groep bavianen die over de camping lopen. Je moet constant opletten, want ze proberen je eten te stelen.

Ik heb de braai vroeg aangezet zodat ik het met licht kan afwerken. Het ablution block ziet er verschrikkelijk uit. Dat is geen genoegen. Morgen nog een “echte” camping in Punda Maria Restcamp (met electra), en daarna zonder electra in Tsendze Restcamp. Het einde komt in zicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *