Khama Rhino Sanctuary – Mapungubwe National Park

Zaterdag 17 december 2011

Ik ben ook vanmorgen weer vroeg opgestaan voor een lange etappe, maar uiteindelijk liep het toch iets anders dan gepland. Ik stond om 6.30 uur voor de poort, maar het park bleek pas om 7.00 uur open te gaan, en dus kon ik er ook niet uit. Dus toch maar besloten om een korte drive te doen. Ook vanmorgen weer de bekende gezichten inclusief een aantal rhino’s, maar ook een antilope die ik eigenlijk nog nooit goed in beeld heb gehad. Op de vlakte trof ik namelijjk een groep elanden aan, de grootste antilope soort. Ze waren uitermate schichtig en gingen er vandoor terwijl ik toch op respectabele afstand ben gebleven. Toch zijn er wat foto’s en video van gemaakt. Ik hoop dat de kwaliteit voldoende is.

Daarna op weg. In Papaye heb ik de tank gevuld, ruim 90 liter voor P740, dat is ongeveer €0.80/liter. De rest van het contanten geld bewaar ik voorlopig voor calamiteiten. De grensformaliteiten gingen redelijk vlot, dus ik kon behoorlijk doorrijden (ondanks de vele potholes) tot Mapungubwe National Park, waar ik ongeveer om 13.30 uur kon inchecken.

Ik heb gelijk de drive aan de westzijde van het park voor het grootste gedeelte gedaan, en was op tijd weer op weg van de hoofdpoort naar het oostelijke deel waar de camping ligt; een afstand van 42 km! Die moeten morgen dus ook weer terug om weer in de goede richting te kunnen doorreizen.

Na een korte drive aan de oostzijde stond de dagteller op 492 km, en heb ik op tijd het diner bereidt: een bekertje soep met een kadetje, en wat joghurt na, en zit nu om 18.15 uur te schrijven met een biertje. Een blauwaapje heeft zojuist een zakje chips uit de auto gejat door een half open staand raampje. Het was wel wat veel voor hem (of te zout). Na wat stukjes gegeten te hebben, liet hij het zakje vallen en is er vandoor gegaan. Morgen nog een drive aan deze kant en dan de volgende etappe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *