Letaba – Marakele National Park

Woensdag 30 januari 2013

Ik heb gekozen om naar Marakele NP te gaan een relatief nieuw SAN park, en voor mij richting het Kgalagadi Transfrontier Park. Het laatste stukje Kruger NP was niet enerverend. Ik moest het doen met wat olifanten.

De R71, N1 en R561 waren prima te berijden. Twee keer moest ik tol betalen voor in totaal zo’n €7,-. Daarvoor krijg je dan wel een gemiddelde snelheid op dat stuk van 100km/h voor terug dus dat schoot lekker op. Ik was om 6.15 uur vertrokken uit Letaba restcamp en om 14.30 uur op de campsite van Marakele NP na bijna 600km. Er is plaats zat, met slechts drie plekken bezet. Ik heb mij geïnstalleerd en ben wat gaan lezen om even bij te komen. Ik zat er nog maar net, toen er een struisvogel over mijn schouder kwam meekijken. Omdat ik de telelens op het toestel had, kon ik eigenlijk geen goede foto’s maken. Te dicht bij. Pas toen ze iets verder ging met eten kon ik een paar opnamers maken.

Ik heb een heel korte eerste verkenning gemaakt in het eerste deel van het park. Het tweede deel zit achter een zelf te openen hek en bevat de big five. Hier alleen “ongevaarlijk” spul, maar wel rhino’s. Die komen gewoon over de camping. Ik blijf hier in ieder geval nog zeker een dag langer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *