Grand Canyon

Ondanks de herrie van komende en gaande vrachtwagens en startende en in bedrijf zijnde generatoren van de campers heb ik toch redelijk geslapen. Ik heb mijn generator ook opgestard vanmorgen om de kachel op te stoken en gelijktijdig de watertank verwarmd voor de douche en afwas. Ik was mooi op tijd bij de M om de boodschap van gisteren te publiceren, maar heb daar uiteindelijk ruim anderhalf uur gezeten om bijna alle apps bijgewerkt te krijgen.
Als de wind vannacht al wat was afgenomen dan was daar vandaag op de hoog vlaktes niets van te merken. Het gierde gewoon. Ik had de grootste moeite om de auto op de weg te houden. Het eerste deel van de route is niet heel erg spectaculair.
image

Maar als je op hyway 64 komt nemen de scenic vieuwpoints toe.
image

image

Als je vanaf het oosten het park in komt volg je de Desert Vieuw Drive. Het eerste vieuwpoint is Desert Vieuw met zijn watchtower.
image

image

Op de foto’s is te zien dat het ook nog sneeuwde. Samen met de snijdende harde wind weinig aangenaam.
image

image

image

Daarna volgen Navajo Point,  Lipan Point, Moran Point en Grandvieuw Point.
image

image

Ik was rond vier uur op de camping bij de Yavapai Lodge: Trailer Village RV Park, en weet je wat? De kachel lijkt met de electra aangesloten zowaar gewoon te werken. Vannacht hoef ik dus  niet wakker te worden van de kou.
Morgen even inventariseren wat dat betekend voor de rest van de trip. Er is hier helemaal geen bereik dus komt dit bericht vertraagd over.

N.B. ik heb een uurtje internet. Ik zag dat de fotos ontbraken in de vorige upload. Alsnog maar zonder plaatsaanduiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *