Antelope Canyon

Ik sta vanavond op het parkeerterrein  van de Walmarkt in Page omdat de locale camping vol bleek te zijn. Door het plaatselijke visitor center en door de camping werd ik hier naar toe verwezen als aangewezen overloop. Dat blijkt aardig te kloppen want er staan nu best veel campers en auto’s voor de nacht. Ik heb bij de M om de hoek nog even gegoocheld naar een alternatief richting Grand Canyon, maar dat is er niet. Alleen 15 mile terug bij Lake Powel was nog een alternatief, maar ook zonder electra, dus geen echte optie.

image

Het was vannacht niet zo koud, dus ben ik de nacht goed doorgekomen, en ging op tijd op weg naar het doel van vandaag: een bezoek aan Antelope Canyon.
Ik moest daarvoor dezelfde route terug nemen als ik was gekomen, dus met tunnelregime. Ik heb nog even een stopje gemaakt van de zgn Checkerboard Mountains met horizontaal afwisselend gekleurde lagen en verticale breuklijnen.

image

Tot je de staat Arizona in rijdt bij Lake Powel is het landschap wat minder spectaculair. Het uitzicht op Lake Powel is indrukwekkend, net als op de dam zelf.

image

image

image

Ik heb in Page bij “Chief Tsosie Antelope Slot Canyon Tours” nog geprobeerd een fotografen tour te boeken (2 uur) maar dat is niet gelukt. Ik kon vandaag nog wel met een gewone tour mee (1 uur) om 1500 uur. Ik dacht dat het met een uurtje zou zijn maar het klokje moest nog 1 uur teruggezet worden naar Pacific time. Afijn na enig wachten en na een cultureel showtje in een bakkie met overkapping de woestijn in. Na flink wat gehobbel kon je onder begeleiding de Upper Canyon doorlopen en ondertussen foto’s maken met handige aanwijzingen van de gids. Terug mag je niet meer fotograferen en wordt verwacht dat je stevig doorloopt. Het is er hartstikke druk. Je hebt geen moment een vrij uitzicht op een deel van de canyon. Overal staan ze te poseren en te fotograferen. Dieper in de canyon is het aardig donker. Zelfs met iso 2000 en Av 4.5 loopt de tijd op tot ongeveer 0.5 sec. Veel foto’s zullen dan ook niet scherp zijn. Een statief mag op deze excursievorm ook niet mee. Eigenlijk wist ik dat ook wel maar ja je durft ook op zo’n reis niet vooraf te booken, want goedkoop is het nou ook niet.
Het stormt vandaag ook weer aardig. De auto staat te schudden. Dat is niet zo erg maar hierdoor viel er in de canyon wel heel veel zand/stof naar beneden. De gidsen dragen niet voor niets mondmaskers. Het is natuurlijk ook niet best voor de camera, maar ik had geen beschermhoes mee. Vanavond nog even poetsen om schade te voorkomen. Zelf ook snel even een douche genomen. De badkamer vloer was helemaal rood, dat zegt genoeg.
Het was wel een belevenis die ik niet had willen missen.
Toch maar een foto om een indruk te krijgen:

image

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *