Grampians

Ik had het alarm op mijn tablet op 5.15 uur gezet. Na douche en klein ontbijtje ging ik op weg. Een blik op de autoklok in de verwachting ongeveer 6 uur te zien was even verrassend: 4.52 uur. Vandaar dat het nog zo donker was. Afijn ik kon inderdaad de eerste uren genieten van een erg rustige weg langs de kust, die nadat de zon op kwam ook nog eens heel mooi bleek te zijn. Verwacht niet dat the Great Ocean Road als hyway ook betekend dat je flink het gaspedaal kan indrukken. Integendeel het is een redelijk smalle tweebaansweg met scherpe bochten  zodat de gemiddelde snelheid onder de 60 km/u blijft. Ik was rond 9 uur bij the 12 Apostles en daar heb ik toch wel ruim een uur rondgelopen want het is een uitgebreid marine coastal park.

image

image

image

image

image

Daarna moest ik nodig benzine tanken en was ik zelf ook toe aan koffie met gebak, dus even een break gemaakt in Port Campbell. Oja voor ik het vergeet: ik heb vanmorgen twee keer een kangaroe zien hoppen. Helaas moest ik ook 1 keer uitwijken voor een net aangereden exemplaar. Dat was echter op de ocean road. In the Grampions ziet het wat minder goed uit. Ik kom weer vingerd tekort op de laatste 70 km.
Ik ben nu in het info centrum de enige plek in het park met wifi. Mijn kampeerplek en de outlooks en waterval zijn nog een half uur tot een uur rijden. Ik stuur daarom nu het bericht als het lukt.

image

image

3 antwoorden op “Grampians”

  1. Weer mooie foto’s hoor pap. Je bent nu in de middel of bijna knowhere 🙂 dus wifi is wat lastiger denk ik zo. Je maakt in ieder geval wel weer mooie avonturen mee. Pas op voor de smalle wegen he.

  2. Mooie foto’s en lekker zonnetje erbij… helemaal top!
    Als ik dat zo zie krijg ik ook weer helemaal zin in een kustwandeling bij de 12 Apostles, lijkt wel als je daar over zee kijkt of daar het einde van de wereld is 🙂
    Nog een tip voor kangaroo island straks: voor een paar euro (omgerekend) kun je de Pelican feeding eind van de middag bijwonen (wilde Pelikanen die op de werf gevoerd worden door een man, en tot aan je voeten komen, waar je mooie plaatjes van ze kan schieten, erg leuk eens te zien).
    Ik weet ook inmiddels de naam van die grot weer met die peuter seals: The Arch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *