Anglesea 2

Vanmorgen tot ongeveer 8 uur in bed blijven liggen; het is tenslotte mijn rustdag. Na de gebruikelijke ochtendactiviteiten wilde ik de autoramen sluiten om een wandeling te maken langs de kust. Tot mijn schrik ging dat niet en ook wilde de auto niet meer starten. Een lege accu, waarschijnlijk omdat ik gisteravond  wat langer had liggen lezen met de binnenverlichting aan en ook mijn tablet had geladen. Gelukkig werd ik via de receptie snel geholpen door een service auto, maar ik ben daarna eerst maar een stukje gaan rijden om weer wat lading in deze zwakke accu te krijgen. Ik heb van de nood gelijk maar een deugd gemaakt  door boodschappen te doen en koffie te drinken.
Daarna toch maar begonnen aan de wandeling van 2×6 km langs de kust met de naam Surfcoast Walk die vanaf de camping naar Pt Addis beach gaat. De beloofde manigfieke uitzichten vielen wat tegen, en na de eerste thrills wordt het al snel monotoon. Het coastal heathland zoals het wordt genoemd heeft wel een aantal fraaie wilde bloemen te bieden en wat bijzondere struiken: het is een beschermd gebied.

image

image

Op de terugweg had ik nog wel een leuke verrassing. Ik was er getuige  van dat een kleine slang de net gedode muis oppakte en na de kop bijna naar binnen te hebben gewerkt de veilige bush in kroop met de muis in de bek.

image

image

Een enerverende onderbreking van de warme, en mijn voeten slopende, wandeling. (Geen echte wandelschoenen meegenomen). Na een biertje op de camping ga ik straks weer naar de chinees, deze keer voor de fried rice. Ik wil morgen vroeg op pad omdat het ook vanmorgen weer erg druk was op de Great Ocean Road.  Misschien omdat het morgen zondag is dat in de vroegte meevalt. Als alles meezit kan ik dan toch nog iets van de Grampians zien.

Eén antwoord op “Anglesea 2”

  1. Ieeeeeuwww!! Volgens mij een Tiger snake! Wel heel bijzonder om te zien (maar zou het dan liever veilig vanuit een auto bekijken, haha). Gelukkig had deze zijn mond al vol, dus veiliger voor jou…
    Kijk je wel uit? Hoop dat je een zoom lens hebt gebruikt en niet te dicht bij kwam voor een goeie foto, is natuurlijk super voor ons thuis om mee te kunnen kijken en genieten, maar als dit inderdaad de tijgerslang is, is hij behoorlijk giftig en dodelijk (in de australische top 10 most deadliest snakes).
    Op een excursie in Australie zei een Australische man ooit tegen ons: als je in Australie een slang tegenkomt, ga er dan maar vanuit dat hij giftig is.
    Balen dat het zo druk is, misschien toch ’s avonds op internet een camping vastleggen voor de dag erna zodat je wat hebt? De Grampians is wel mooi hoor, zeker een wandeling naar het bekende uitzichtpunt vonden wij toen wel erg mooi (het uitzicht over de Grampians vanaf een soort rots, weet de naam zo niet meer), dus als je dat nog kan mee pakken zou dat wel mooi zijn.
    En Kangeroo Island is ook wel mooi, vooral Flinders Chase National Park, en dan daar het niet al te lange kustpad ‘helemaal’ aflopen en dan kom je bij een grot vol Zeeleeuwen, daar hebben we toen genoten van een paar speelse kleine zeeleeuw kleutertjes, vonden wij toen een mooi plekje… Heel veel plezier nog! Geniet nog verder van je mooie reis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *