Bryce Canyon National Park

Na een heel koude nacht (geen verwarming meer) was ik om 8 uur onderweg.  Ik had gezien dat in tegenstelling tot wat Internet aangaf de veerboot over Lake Powel dit weekeinde al vaart, maar daar wilde ik niet op wachten. Ik heb via een aaneenschakeling van nationale- en staatparken de route naar Bryce Canyon NP gereden. Ik kan mij geen reisdag herinneren waarin je zo vaak van de ene verbazing in de andere valt. Wat is dit een spectaculair stukje van de route.
Je komt eerst in Glen Canyon National Recreation Area waarbij je Lake Powel schampt bij Hite met prachtige vergezichten.

image

Je kruist eerst de Colorado Rivier en daarna de Dirty Devil die beide Lake Powel voeden.

image

Bij Hanksville heb ik getanked en ook de gastank weer gevuld voor de verwarming want het is nog lang geen zomer.

image

image

image

Vervolgens kom je in Capitol Reef National Park. Daar heb ik de  scenic drive  gedaan van ongeveer 12 mile heen en weer terug. Dit  gebied heeft historische waarde vanwege  de mormonen die zich hier vestigden.

image

image

Het was redelijk rustig in het park. Daarna heb ik de TomTom genegeerd en de scenic byway Hyway 12 genomen naar Bryce Canyon NP. Dit is een  bijzonder spectaculaire weg die door bossen en over hoge kliffen gaat. Je komt twee keer door een deel van Dixie National Forrest waar het hoogste punt van de pas op 9400 feet ligt. Hier lag nog veel sneeuw.

image

Daarna kom je door Anasazi State Park (de Anasazi zijn de oudste bekende indianen). Daarna over een stukje van Grand Staircase Escalante National Monument. Hier gaat de weg over een aantal km’s over een bergkam die niet breder is dan de smalle tweebaansweg zelf.  En om het zweet in mijn handen te verklaren: ze doen er geen vangrail bij!

image

Daarna kom je nog door Escalante Petrified Forest State Park, nog een keer Dixie etc en Grand Staircase etc. voordat je bij Bryce Canyon NP bent.
Het was inmiddels al 1700 uur geweest dus had ik weinig vertrouwen in het vinden van een kampeerplek in Bryce zelf, maar dat viel alles mee. Ik heb de komende twee nachten een plekje.
Ik heb nog snel even een eerste indruk gekregen door even naar Sunset Point te gaan. Het is werkelijk schitterend.

image

Verder vandaag twee keer het eerste grotere wildlife gezien.

image

Eén antwoord op “Bryce Canyon National Park”

  1. Mooie verhalen pap, ziet er goed uit hoor!
    Jammer dat je bij Mexican Hat toch niet wat verder bent door gereden (een uurtje geloof ik) om monument vallei te bewonderen. Dat had je ook mooi gevonden. Gelukkig verbaasd het je landschap je wel aangenaam waardoor je toch mooie herinneringen kunt opdoen. Veel plezier nog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *