Bryce Canyon NP (2)

Het was weer een ijskoudenacht waarin de kachel niet wilde aanslaan ondanks de nu volle gastank. Ik heb werkelijk geen idee wat de oorzaak is: tank is vol, de kraan staat volledig open, blower werkt dus geen zekering stuk, maar toch geen warmte. Ik heb maar wat kleding aangetrokken, maar toch slecht geslapen. Ik ben vanmorgen direct naar Bryce gegaan, maar de monteur van de enige pechhulp is de komende dagen afwezig. Daarna maar de pechhulp van de verhuurder gebeld. Die blijkt buiten de kantooruren in Engeland te zitten, maar die wist het ook niet zo goed. Terwijl ik in de wacht stond heb ik de kachel nog eens geprobeerd,  terwijl de motor liep. En ja je raad het al: de tandarts en de kiespijn. De kachel bleef langer dan 15 seconden blowen en ja uiteindelijk kwam er ook warme lucht uit. Dus maar afgesproken opnieuw te bellen als het probleem terug zou komen.
Ik heb vandaag een aantal keren de kachel geprobeerd met wisselend succes.
Nu is het wel zo dat er vanmorgen een laagje verse sneeuw lag en de ijspegels aan de auto hangen. Het verschil tussen middag en nacht temperatuur kan hier zomaar meer dan 25 graden C verschillen.
Ik heb vandaag rustig de parkroute gereden en op de gemarkeerde plaatsen wat foto’s gemaakt. Vanmorgen was dat onder donkere sneeuwwolken en een snijdende ijskoude wind. Ik kon de camarea alleen met handschoenen aan vasthouden. Tegen de middag kreeg de zon wat meer kracht, waren de winterse buien uit het zicht, alleen de koude wind bleef wel over.

image

image

image

image

image

image

image

image

Vanmiddag  heb ik toch maar de stoute wandelschoenen aangetrokken en ben ik de canyon/amfitheater bij Sunset Point afgedaald voor een korte wandeling. Bergaf doet het pijn aan je tenen en bergop in je longen. Het is hier nog steeds tussen 2000 en 2770 meter hoog; dus ijle lucht. Het hoogteverschil van 165 meter dat je overbrugd lijkt niet veel maar vraagt best wat inspanning. Afijn ik schrijf dus ik leef.

image

Om 1600 uur de auto geparkeerd en een biertje gepakt. De kachel doet het weer niet uit zich zelf. Ik hoop op een betere nacht. Morgen zien we wel weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *