Natural Bridges National Monument

Vandaag weer terug naar de staat Utah in Natural Bridges NM. Ik ben niet zoals eerst gedacht via de staten New Mexico en Arizona gegaan omdat ik besloten heb om Monument Valley Navajo Tribel Park van het lijstje te schrappen ten koste van deze locatie. Daarmee kwam de omweg via het zuiden te vervallen. Ik ben dan ook vlak voor het Four Corners Monument (kruising Colorado, Utah, New Mexivo en Arizona), afgeslagen naar Bluff. Ik heb daar vandaan nog wel even de moeite genomen voor een omweggetje van 40 mile om de befaamde Mexican Hat op de foto te zetten.

image

Zoals Maico al had aangegeven niet echt heel bijzonder, maar de weg heen en terug is prachtig. Ik was nu op tijd om dit park wat minder gehaast te doen, en om een campingplekje te reserveren. Er is alleen geen electriciteit  of andere voorziening. Dat werd dus vanavond de eerste niet magnetronmaaltijd: noodles met heet water. Ik hou het eenvoudig.
Voor wie het nog niet wist: arches ontstaan door de elementen, bruggen door uitholling door stromend water.
Voor de eerste brug heb ik een korte hike gedaan en daarbij voor de eerste keer gebruik gemaakt van een handige rugtas die je dwingt minder apparatuur mee te slepen dan mijn eigenlijke fototas.

image

Tijdens de hike moest ik gebruik maken van ladders om in de canyon af te dalen en weer omhoog natuurlijk. Dat gaat gemakkelijker met beide handen vrij en zonder bungelende camera op je buik.
Deze brug is de grootste in overspanning en wordt nauwelijks nog verder uitgeslepen: status mature.

image

Deze tweede brug heb ik alleen vanaf het vieuwpoint gedaan. Deze brug heeft de status young, en wordt steeds breder als er floodwaters door de White Canyon gaan. Voor de derde ben ik weer een stukje afgedaald.

image

Dit is de oudste brug die elk moment kan instorten, maar voor hetzelfde geld nog eeuwen blijft staan. De slijtage is niet meer van onder af door water maar door de elementen (m.n. vorst).

Het was een windarme redelijk warme dag, maar het koelt nu snel af nu de bewoking toeneemt en de zon laag staat.

Oja het bericht van gisteren kreeg ik niet weg ondanks een prima wifi verbinding. Het lijkt mij een facebook probleem omdat die ook niet ververste. De post/reclames komt wel goed binnen. Vandaag is er helemaal geen netwerk  dus dit berichtje gaat ook in de wachtrij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *