Skukuza – Satara

Vrijdag, 23 februari 2007

Na een onrustige nacht met veel regenbuien en een steeds uitvallende airco, waardoor het heel warm bleef in de camper kregen we s’morgens te maken met een niet/wel/niet werkende waterpomp. Teneinde raad naar Bobo gebeld die ons door de hele ratteplan heeft heen gepraat, waarbij hij het even weer wel deed, maar daarna toch weer niet. We zijn in Skukuza zelf eerst naar de werkplaats geweest, waar de leidingen zijn doorgemeten, maar die konden ons niet verder helpen, dus moesten we toch maar naar Hazeview naar een motorzaak. ook daar waren we niet echt welkom, maar uiteindelijk is er toch iemand onder de auto gekropen die constateerde dat de pomp het wel deed, soms met korten en stoten (als de geiser aan was), maar dat er geen water werd verplaatst. Hij heeft alle leidingen los en weer vast gemaakt, en na zo’n 1,5 uur zijn we weer vertrokken, 200 Rand armer, en een ervaring rijker. Veel vertrouwen hadden we nog niet, maar de rest van de dag heeft de pomp ons niet in de steek gelaten. Omdat we in Hazeview de verkeerde afslag namen reden we niet terug naar Skukuza, maar naar het zuiden. Toen we daar achter kwamen hebben we besloten het Kruger Park opnieuw te betreden, maar nu via de Numbi Gate bij Pretoriuskop. We hebben vandaar opnieuw de hele reis naar Skukuza gemaakt en uiteindelijk na veel wikken en wegen toch besloten door te stoten naar Satara. We hebben daarvoor de hele afstand afgelegd via de hoofdwegen, met weinig ruimte voor pauzes.

Toch hebben we ondanks het beperkte speuren nog best veel gezien. Zo’n 6 olifanten zijn toegevoegd aan het lijstje. We hebben een grote groep waterbokken gezien bij een waterplas, met hippo’s, ganzen, en ooievaar achtige vogels, diverse schilpadden hebben onze weg gekruisd, bobbejaans, zebra’s, een drietal giraffes, en ook nog een neushoorn. Maar de meeste indruk heeft toch wel een geweldige groep buffels gemaakt. Zeker zo’n 200 stuks verzamelden zich rond een waterplas: helaas te ver weg voor duidelijke opname’s en mooie foto’s maar met de verrekijkers was er veel moois te beleven.

Het was vanmorgen zo’n 25 graden met af en toe een bui in de middag, toch weer 35 graden geklokt. Volgens de monteur uit Hazeview hadden we te maken met een staartje van een cycloon uit Mozambique, maar we hadden geen water overlast.

Vandaag weer 225 km toegevoegd, waarvan zo’n 150 zijn toe te rekenen aan de defecte pomp. Vandaag het tweede waterglas gebroken: er is nog slechts weinig servies over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *