Pretoriuskop – Skukuza

Donderdag 22 februari 2007

Vanmorgen ging het mis. Ali drukte per ongeluk op format? Yes, en alle foto’s vanaf ongeveer de jaarwisseling gingen definitief verloren, waaronder Ennis eerste stapjes, en parende zebra’s om maar wat te noemen. We waren er toch niet zo heel vroeg uit, en dan ook pas tegen negen uur op safari, via wat loopjess hier en daar, langs de Sabie naar Skukuza restcamp, waar we tegen 18.00 uur in hebben gechecked.

Direct buiten het kamp van Pretoriuskop werden we geconfronteerd met een olifant die dreigend uit de bush stapte. Ali kreeg er het benauwd van. Naast deze olifant hebben we er nog een viertal op de camera kunnen vastleggen.

Verder hebben we Nyala’s en Waterbokken gezien, enkele zebra’s en natuurlijk heel heel veel impala’s maar bij de Sabie ontdekten we ook twee Kaapse buffels in het water. Wat later onderweg schrokken we van haar en zij van ons: de eerste giraffe (en tot nu toe de enige ook).

Ook in de Sabie zagen we een kudde nijlpaarden en bij de observatieplek voor vogels weer een paar; maar dit keer ook een paar krokodillen die het gezelschap compleet maakten met een bosbok paartje.

We hebben vandaag de restjes opgemaakt van gisteren met een stukje vlees van de braai.

We hebben nu al twee dagen last met de airco; schijnbaar maakt hij ergens kortsluiting. We hebben nog niet gebeld, maar als het morgen nog zo is ga ik er wel over nadenken.

Het was vandaag bewolkt waardoor de hoogste temperatuur (in de zon) op 41 graden bleef steken, maar gemiddeld 35 graden is geklokt. We hebben in Skukuza getanked. De dagteller stond voor de tweede en derde dag samen op 341km.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *