Satara – Letaba

Maandag 28 januari 2019

Vanmorgen om 6oo uur weer onderweg. Ik ben al snel gestuit op een groep hyena’s die erg nieuwsgierig waren. Mooie foto’s gemaakt hoop ik. Verder tot nog toe een rustige safaridag met mooie vergezichten langs de Olifants – en Letaba rivier, maar erg laag qua wild. Nog wel een tweede hyena familie tegengekomen.

Om 1300 uur in Letaba aangekomen en ingechecked voor twee nachten. Ik wil hier nog wat rond kijken richting het noorden tot de blokkades. Ik was de telefoon aan het opladen toen ik za de Maico had geprobeerd te bellen. Het bleek, na contact, dat zijn schoonvader plotseling was overleden. Buitengewoon vervelend bericht, maar van hier uit is meer dan condoleren voor hem, Bianca en zijn schoonfamilie niet mogelijk.

Het begint hier nu te regenen (14.00 uur). De middag safari heb ik richting Mopane gedaan. De brug was open en maar licht beschadigd. Wel veel rommel. Het water is niet zo hoog geweest als het recente record uit 2000, en is nu al gauw weer zo’n 4 á 5 meter gezakt. Toch geven ze bij de receptie nog aan dat het noorden onbereikbaar is door het Krugerpark. Ik moet het er maar mee doen. Het dagtotaal gereden km is 200.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *