San Francisco 2

Vandaag  niet al te vroeg opgestaan. Om 9 uur zat ik aan het ontbijt, waarbij geen brood, boter of jam beschikbaar was. Alleen cake en muffins en gebak met koffie. Dat was even wennen. Daarna ben ik naar het waterfront gelopen om eens te zien hoe de bewoners van pier 39 het maakten.

image

Ik had het idee om met de veerboot naar Sausalito heen en terug te gaan en onderweg wat foto’s te maken van de beroemde Golden Gate brug,  maar heb dat uiteindelijk toch niet gedaan. Ik heb gewoon een paar uur op de pieren besteed.

image

image

image

In het Musee Mechanique staan heel veel oude speeldozen en muziekinstrumenten waar van velen ook nog spelen als er muntjes in worden gedaan. Dit was even ver terug in de tijd toen de kermis nog grotendeels  bestond iit soortgelijle automaten.

image

Ook terug in de tijd is het Maritime Museum met een duikboot (USS Pompanito) en een van de weinige overgebleven Liberty  schepen die tijdens de 2e WO voor koopvaardij en marine  voeren; SS Jeremiah O’Brien.

image

Even verder is Hyde Street pier met wat historische schepen.

image

Ik heb op Fisherman’s Wharf lekker gelunched en ben daarna met de cablecar nog even naar Union Square gegaan, en daar wat rondgestruind. Min of meer toevallig kwam ik terecht in Yerba Buena Gardens waar ook een art center is. Inmiddels waren mijn voeten het wel zat. Nog even lekker gegeten bij de Italiaan om de hoek, voordat ik mij weer meldde bij mijn hotelletje. Nog een dag te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *