Roadtrip Etappe 29: Pilanesberg naar Johannesburg

Donderdag, 19 februari 2015

Ondanks mijn voornemen wat later op te staan was ik er toch om zes uur uit. Ik heb hier en daar wat herpakt en opgeborgen, en de beanbags die ik met rijst had gevuld geleegd. Alle schoonmaakspullen en andere aangekochte dingen en restanten heb ik meegegeven aan de schoonmakers. Die vroegen wel om een schriftelijke verklaring dat ze er eerlijk aan waren gekomen.

Etappe 31 - Route van Pilanesberg naar Busslore Depot
Etappe 31 – Route van Pilanesberg naar Busslore Depot

Ik heb het park nog een keer van boven naar beneden doorgereden, en weer heel mooie en een heel heel spannend moment met een olifant meegemaakt.
Ik heb geen grote poezen gezien, wel weer neushoorns, giraffen, kudu’s, zebra’s, etc. De foto’s staan hopelijk ook nu weer op de tweede kaart in de camera.

Update:

Blue Wildebeest Pilanusberg South-Africa
Blue Wildebeest Pilanusberg South-Africa
Warthog Pilanusberg South-Africa
Warthog Pilanusberg South-Africa
Kudu Pilanusberg South-Africa
Kudu Pilanusberg South-Africa
Waterbirds Pilanusberg South-Africa
Waterbirds Pilanusberg South-Africa
The last Elephant this journey, Pilanusberg. South-Africa
The last Elephant this journey, Pilanusberg. South-Africa

Vandaar nu alleen even wat overzichten.

image

image

image

Ik verliet het park om ongeveer half één voor de 180 km naar Johannesburg, maar heb ergens een afslag gemist, waardoor ik terecht kwam op de R510 in plaats van R556. Op zich niet erg, wel wat om, maar er bleek ernstig gewerkt te worden, waardoor ik ook in Rustenburg verkeerd uitkwam. Het koste mij minstens een uur extra zoektijd. De Google uitdraai was gelijk ook niet meer duidelijk. Ook in Johannesburg raakte ik de weg weer compleet kwijt. Uiteindelijk was ik om vijf uur op het depot, terwijl ik vier uur had gezegd. De administratie was al dicht, maar er stond wel iemand te wachten, om het schaderapport van de auto op te maken en om mij naar het vliegveld te brengen.
We hebben veel file gehad, en uiteindelijk was ik om even voor zeven op het vliegveld. De sluitingstijd voor inchecken was 19.15 uur, en ik had dus maar heel even tijd om mij om te kleden, de gewichten te verdelen over de koffers en rugtas, de koffer te sealen, en in te checken. Natuurlijk was ik net op tijd, maar er was een systeemfout opgetreden. Met wat vertraging kreeg ik mijn boardingpas, op het moment dat de boarden al was begonnen. Toen moest ik nog door de douane. Gelukkig ging het wel wat sneller dan bij aankomst, maar ik had toch de eer mijn naam omgeroepen te horen worden voor de final boardingcall.
Dat ik toch met de vlucht mee ben gekomen, getuigd van een geslaagde last-minute arrival.
Ik ben onderweg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *