Roadtrip Etappe 28: Red Sands country Lodge naar Pilanesberg NP

Dinsdag, 17 februari 2015

Zoals gisteren vermeld is de start vandaag vanaf de Lodge waar ik gisteren goed gegeten heb, en ook redelijk geslapen. Van de route naar Pilanusberg valt niet veel te vertellen. Ik kwam nog langs Baberspan, en kreeg de indruk dat het nog meer verlopen was dan de vorige keer.

Roadtrip Etappe 28 Molopo naar Pilanesberg NP
Roadtrip Etappe 28 Molopo naar Pilanesberg NP

Onderweg waren veel prachtig gele velden met zonnebloemen, allemaal met de kopjes de zelfde kant op. Het rijden ging mij vandaag beter af dan gisteren. Ik voelde mij minder moe. Onderweg nog getankt en een pie genomen met een bakje koffie, en wat verder op de route nog even een supermarkt bezocht voor het brood voor morgen bij het ontbijt, en een muffin voor onderweg.

South-Africa
South-Africa
South-Africa
South-Africa

Bij Pilanusberg had ik eerst de verkeerde gate, maar na nog eens 15 km dan toch de goede: de Bakgatla Gate. De camping voorzieningen van de Lodge net buiten het eigenlijke park zijn desastreus. Ik zal deze camping niemand aanraden. Ik ga morgen even terug door het park naar de main Gate, om te kijken of daar de kampeervoorzieningen beter zijn, want de eerste indruk van het park zelf zijn niet slecht zoals ik constateerde bij de avonddrive. De weg structuur is niet al te best, maar ik had binnen 10 minuten toch al wel giraffen, zebra’s, warthogs, impala ‘ s en bij een waterhole een neushoorn. Het park heeft in het centrum nog een meertje, waarin hippo’s zitten. Alleen neusje en ogen gezien.

image image

Ik was te laat bij de uitgang omdat ik ergens een verkeerde afslag had genomen. Via een naburige Lodge uiteindelijk toch er wel uitgekomen. Morgen zie ik wel of dit nog consequenties heeft. Al met al was het toch ruim half acht ipv half zeven dat ik terug was op de camping, en was het al donker. Je kunt het verschil met twee dagen naar het oosten rijden heel goed merken. Het is zeker een uur eerder donker. Dus mijn voornemen om hier de laatste blikjes op te maken maar in de prullenbak gedaan, en gaan eten in het restaurant. Mixed gril met een biertje. Morgen weer een echte safaridag: de laatste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *