Roadtrip Etappe 27: Twee Rivieren naar Red Sands country Lodge bij Kuruman

Maandag, 16 februari 2015

Ik heb gisteren besloten Molopo niet te gaan bezoeken. Het is 500 km over alleen graffelwegen, dus dat gaat veel tijd kosten. De gemiddelde snelheid zal zeker niet hoger dan 50km/h zijn, dus dan kom ik laat in de middag aan, en morgen, moet ik dan weer 250 km over graffelwegen voor de volgende etappe van 500 km. Als ik er twee nachten had kunnen staan had ik het wel gedaan, maar de volgende twee dagen heb ik een booking in Pilanusberg NP.

Etappe 27 - Route van Twee-Rivieren naar Molopo
Etappe 27 – Route van Twee-Rivieren naar Molopo

Het avontuur aan de Skeleton Coast heeft het zelfvertrouwen bij het harder rijden op graffelwegen wel aangetast.
Ik had het plan naar Baberspan NR te gaan via de graffelweg en daarna de N14, maar heb er toch voor gekozen via Upington te gaan, weliswaar ruim 125 meer km’s maar over prima wegen, waarbij gewoon 100 Km/h gereden kan worden.
Uiteindelijk heb ik toch na 500 km de auto aan de kant gezet toen ik een aanduiding zag langs de weg voor de Red Sands country Lodge, met camping faciliteiten. Het was inmiddels al ruim 2 uur, en eigenlijk was ik te moe voor de nog ruim 200 km naar Baberspan.
Vandaag niet veel foto’s van wildlife. Van de camping Twee-Rivieren nog een bijdrage:

image

image

En van van de camping bij de lodge
image

Er schijnen hier nog 17 soorten rond te lopen, waaronder Oryx, Waterbuck en Zebra’s. Je mag gaan fietsen, wandelen of wat rondrijden op de 1800 hectare, maar dat heb ik niet gedaan.
Ik kreeg nog wel bezoek van een aantal bushbuck (bosbokken).

image

3 antwoorden op “Roadtrip Etappe 27: Twee Rivieren naar Red Sands country Lodge bij Kuruman”

 1. Hi pap,

  Ik ben gelukkig weer helemaal bij gelezen!
  De foto’s zijn fantastisch om te zien en de verhalen leuk om te lezen! Jammer dat je wat problemen hebt met I-net maar dat zal vast aan de lokatie liggen want aan deze zijde gaat alles tot op heden nog goed.

  Geniet nog even de laatste dagen en tot zaterdag!

  Groetjes, ons

 2. Hoi Anne,

  Balen van de tegenslagen, maar gelukkig is alles met jou zelf goed gekomen en had je een engeltje op je schouder. Blij dat je zelf nog heel bent. Maar gelukkig ben je ook aan het genieten en zie je toch ook weer prachtige dingen. En de foto’s zijn echt geweldig. Af en toe denk ik “dat je niet wordt opgegeten” zo dichtbij lijk je voor een leeuw of hyena te staan, maar dat zal wel een tele-lens zijn 🙂 Maar prachtige foto’s zeg! Geniet nog even van de laatste dagen want het zit er helaas alweer bijna op. De overgang in temperatuur zal wel even wennen worden als je terug komt, toch zo’n 30 graden lager hier. Veel plezier nog en een goede en veilige terugreis gewenst!

  Groeten,
  Bianca

 3. Hallo Anne
  Heb je mooi gevolgd ,.prachtig al die dieren om je heen.
  En al die mooie foto s en echt een avondturen reis.
  Doe het je niet na ,blijf lekker veilig in dit landje.

  Gr Willie kwakkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *